Te is hallottad, óriási erőkkel keresik a koronavírus ellenszerét? Mi több, ha megtalálják. akkor az más betegségekkel szemben is kiváló megoldás lehet…?

Az egész emberiség felett viharfelhők gyülekeznek, és van, ahol már ez a vihar le is csapott. Ahol még nem ott pedig bármikor kitörhet.

Ezekben a nehéz időkben az egész emberiség egy hatalmas akadállyal néz farkasszemet. A Vírus az egészségünk mellett, az egész életszínvonalunkat is elkezdte fenyegetni, ami a gazdaság összecsuklásának jeges fuvallatát hozta el számunkra.

Olyan ez, mint egy boksz meccs, ahol kapunk egy irdatlan nagy pofont, ami teljesen le is taglóz.

Az viszont bizonyos, kedves barátom, hogy minden vihar után kitisztul az ég, és napsütés váltja fel a rossz időt!

Mit kell ilyenkor tenni, hogy újra fel tudjunk állni?!

 1. Az a legfontosabb, hogy a szervezetünk túlélje, ha esetleg megbetegszünk. Persze az még jobb, ha elég ellenállóak vagyunk a vírusokkal szemben, és el sem jutunk a megbetegedésig.
 2. A gazdaság rendbe rakása lesz majd a következő lépés. Ezt a következő cikkemben fogom kifejteni.

Elmesélek egy történetet:

Ma az édesapámmal beszélgettem. Megkérdeztem tőle, hogy szolgál az egészsége?
Ugyanis az utóbbi időben megemlítette nekem, hogy fájnak az ízületei, amitől nehezen alszik és sok kellemetlenséget okoz neki. El is ment orvosokhoz, akik nem igazán tudtak neki megoldást adni a probléma forrására. Azt mondták neki, hogy ezzel együtt kell élni, mert ez a korral jár.

Mondanom sem kell, hogy ennek nem örült annyira…

Egész életében tisztességesen és becsületesen dolgozott, és egy kényelmes életet sikerült kialakítania magának. Ma is aktívan dolgozik még, de manapság már van ideje sok másra is.

Egy higiéniai cége van. Ez fontos a történet szempontjából, majd látni fogod.

Ugye, a korona vírus őrület miatt az emberek és cégek igénye az utóbbi pár hétben jelentősen megnövekedett a higiénia iránt, és fokozottan odafigyelnek a fertőtlenítésre is. Ami egy valóban bölcs dolog. Ez egy higiéniával foglakozó céget úgy érint, hogy jelentősen megnövekszik a megoldásra váró problémák száma, a munkavégzése és az igények kielégítése.

Ahhoz, hogy ez megtörténjen, jelentősen meg kell növelni az aktivitást, megfelelő tervezés kell, és nincs idő egyéb dolgokon elmélkedni, hanem „pörögni kell, mint a gép”.

Édesapámmal rendszerint minden nap beszélünk telefonon, és hetente többször is találkozunk. Mostanában viszont van, hogy 2 nap után sikerül elérnem.
Ilyenkor mondja, hogy „Fiam ne haragudj, de csak beesek az ágyba és alszok, hajnalban pedig már kelek és kezdek is, ezért nem hívlak vissza…”.

Mondhatjuk, hogy ez elég aktív élet.

Arra kérdésemre, hogy milyen az egészsége és most is fájnak-e az ízületei azt mondta, hogy nem igazán van ideje ezzel foglalkozni és mostanában el is múlt neki ez a probléma.

Mondta van most neki elég dolga, nincs is ideje betegnek lenni!

Mi a tanulsága ennek a történetnek?

Az, hogy az, aki aktív, dolgozik, tevékeny és céljai vannak, az jó állapotba kerül testileg és lelkileg is. Az az ember, aki jó állapotban van azt a betegségek is elkerülik, és ellenállóbb bármivel szemben!

Igen ám, de mi van akkor, ha esetlegesen kötelező karantén lenne lesz elrendelve, vagy már te magad döntöttél úgy, hogy otthon maradsz, hogy megelőzd a bajt?

Hogyan tudsz aktív, tevékeny lenni és jó állapotban maradni?

 1. Minden nap tervezd meg mit fogsz aznap csinálni! A tervezés eleve egy okozó, aktív dolog!
 2. Rakd rendbe a környezeted. A tiszta környezet és ember sokkal jobb állapotban van, mint aki nem foglalkozik ezzel.
 3. Tűzz ki hosszú távú célokat, és azt tervezd meg, majd ezt minden nap olvasd el újra. A cél energiát ad, és rajta tart az úton.
 4. Mozogj és sportolj akár otthon. A mozgás egy aktív tevékenység. Hamarosan elkészülünk az otthonedző videóinkkal, amelyek segítenek majd ebben.
 5. Tanulj! Lehet, hogy soha többé nem lesz ennyi szabadidőd, mint most, hát használd ki!
 6. Ne nézd a híreket, mert elveszi a maradék élet kedvedet!
 7. Olvass minden nap pozitív dolgokat
 8. Hallgass pozitív zenéket. A latin zenék elég vidámak, mi azt szeretjük a feleségemmel. Erre még énekelni is szoktunk, meg táncolni, a szomszédok nagy örömére.
 9. Egyél finom és tápláló ételeket, mert a jó tápanyag energiát fog neked adni!
 10. Szedj vitaminokat bőségesen!

Na, kedves barátom, nincs is más dolgod, mint ezeken a pontokon nap mint nap átmenni és megcsinálni. Persze érdemes beletenned a saját ötleteidet is!

Ha megfogadod a tippeket, akkor hidd el nekem lesz olyan, hogy nem is fog mindenre idő jutni, és már csak azt veszed észre, hogy vége is van ennek az őrületnek, amiből viszont te megerősödve jössz ki!

Legyetek győztesek a hétköznapok csatáiban!
Bodnár Ákos