Miért annyira búval b***ottak az emberek? Mi a panaszkodás / boldogtalanság oka? Mit lehet, akár már most azonnal tenni, hogy jobban teljen a napod? Nézzük!

Akkor most kivel van a baj?

Valamelyik  reggel sétáltam dalolászva edzést tartani. Tele voltam energiával, tenni akarással! “Ez egy király nap!” - gondoltam. Észrevettem, hogy az utcán sétáló emberek viszont elég fáradtak és rossz kedvűek voltak.

“Biztos rosszul aludt, nehezebben ébredt” - gondoltam.

Nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget, és haladtam tovább.

Aztán később ebédelni mentem, mert testem / lelkem vágyott már valami finom, egészséges kajára. Döbbenet, de a Gladiátor Bistróban kötöttem ki. Amúgy tök jó, hogy van ez a kajálda… Nem kell otthon kísérletezni, pillanatok alatt kapok valami finomat, ami nemcsak jó ízű, de egészséges is. Ez volt a reklám helye.

Szóval menet közben a kedvem ugyan olyan jó volt, mint reggel, és feltűnt, hogy az emberek továbbra is leszegett fejjel vagy üres tekintettel szomorúan ténferegtek az utakon. Kezdett gyanús lenni a dolog…

Végül találkoztam egy ismerősömmel, és a szokásos körök után elkezdett panaszkodni és szidni mindenkit, a kormányt, a munkáját, a gyerekeit…

“Mi a franc folyik itt, hogy egész nap csak rossz kedvvel, búval, bánattal találkozom?!”

Aztán rájöttem, hogy sajnos nem ezzel a nappal volt a gond, hanem bizony ez a nagy magyar valóság. Az emberek hócipője tele van az életével, a problémákkal, és energiája meg nincs a megoldásukhoz.

Biztos találkoztál már olyannal, aki csak panaszkodik, és állandóan mást hibáztat az életének alakulásáért. Azt gondolom, hogy a saját életéért mindenki saját maga felelős Jaaa persze, ott a szerencse, de aki nem tesz semmit, azt még a szerencse is elkerüli.

Gondolj csak bele… Az embernek napi szinten kell megoldani a különböző problémákat és feladatokat.

A PANASZKODÁS / BOLDOGTALANSÁG OKA A MEGOLDATLAN PROBLÉMÁK!

A problémák megoldásához pedig energia kell, és ha az nincs, akkor nem jutunk sehova.

My fiancée was having a hard time at work and thinking about quitting. She was feeling quite depressed that week and I wanted to see her smile again, so I grabbed a few of my LEGOs and went out to see what I would come up with.

In the end I came home empty handed and almost stepped on this little guy, which gave me the idea for the picture. The idea was simple: never give up, even when the enemy seems stronger than you.

We now have a nice print on the wall to remind us of that.
Photo by James Pond / Unsplash

Hogyan szerezzünk energiát egyszerűen

Összeszedtem néhány egyszerű dolgot, ami nekem nagyon sokat segít, hogy toppon legyek a mindennapokban. Íme:

1. Elegendő alvás, minimum 7-8 óra . Ezt a mennyiséget pedig jó minőségben kell megtenni! Mi kell ennek eléréséhez?

  • Időben le kell feküdni!
  • Lefekvés előtt nem érdemes halálra kajálni magunkat, mert garantáltan nem fog jól aludni, és az esti söröcske vagy túlzott folyadékbevitel sem fogja segíteni az éjszakai wc-zés mentes alvást.
  • Lefekvés előtt egy órával érdemes magnéziumot bevinni a szervezetbe, mert lazítja az izmokat és nyugtatja a testet.
  • Közvetlen lefekvés előtt nem érdemes tévézni, fészbukozni. Főleg nem szabad olyan tartalmakat, műsorokat nézni, ami felkavarja az embert, mert nem lesz nyugodt az álma.
  • Lefekvés előtt érdemes egyet sétálni és picit nézelődni – kikapcsolódni. Az ember ettől megnyugszik és felszabadul a napi terhek alól. Sokkal jobban fogsz aludni.

2. A reggeli mozgás hihetetlenül megemeli a test energiaháztartását. Itt nem kényszeres sportra, kimerítő edzésekre gondolok. Ettől csak mosott sz*r lesz az ember. A test számára kellemes, 15-20 perces mozgásra gondolok.

3. Ha szoktál reggelizni, akkor fontos, hogy tápláló ételekkel, és sok-sok vitaminnal kezdd a napot. Az átlagos magyar reggeli (kávé-cigi-wc) hosszútávon csak elveszi az energiád.

  • Ha nem vagy éhes, akkor ajánlom figyelmedbe a reggeli sós vizet (tehetsz bele fűszereket, és akkor kifejezetten finom), és hozzá káliumot. Nagyon egyszerű elkészíteni, és hihetetlen energiát fog adni!

4. Tervezd meg a következő napot! Az előző este megtervezett napi feladatok lehetőség szerinti elvégzése, “kipipálása” borzasztó sokat dob az ember lendületén. Plusz növeli a hatékonyságot, ami pedig több pénzben, időben lesz mérhető. Lefekvés előtt szánj 5-10 percet arra, hogy megtervezed a következő napot mondjuk egy határidőnaplóba. Nemcsak, hogy “fejben lezárod a napot”, de a másnapi energia és céltudatosság is biztosítva van. Utána persze törekedni kell, hogy a kitűzött feladatok el is legyenek végezve.

5. Érdemes elegendő folyadékot inni, és nem versenyezni a kaktuszokkal, hogy ki bírja tovább víz nélkül.

Az ember amikor ezeket a szabályokat beilleszti az életébe, akkor jelentős energia-növekedésre számíthat. Ezt az energiát pedig problémák megoldására tudja fordítani, aminek köszönhetően fantasztikusan fogja érezni magát!

Mi, Galadiatorok szeretjük megélni az életet, és élvezni minden percét!

Iratkozz fel a Gladiator Hírlevélre, és ezt az 5 fenti tippet részletesebben kifejtük, és kézzelfogható módszerekké alakítjuk neked: