Szerinted is gazdasági válság van kialakulóban? Neked van már megoldásod a kezelésére?

Szeretném neked elmesélni egy történetemet, amelyből hatalmas katasztrófa is lehetett volna…! Remélem ebből te is tudsz majd tanulni!

Egyszer egy ismerősömmel Nyíregyháza szép városában kocsikáztunk. Rendhagyó módon én most az anyósülésen bámultam kifelé, néztem az elhaladó tájat, és gyönyörködtem a nyár varázslatos színeiben, illatában. Menet közben az ablakot is lehúztam, hogy az arcomat simogassa a délutáni szellő. Nagyon jó kedvem volt, és arra gondoltam, hogy ezt még feljebb tudom tornázni egy jó kis zenével.

Fel is csavartam a hangerőt! Szóval így kocsikáztunk a városban, és élveztük az életet. A sofőr, akit most nem neveznék meg, mert nem lényeges a történet szempontjából, derék módon az utat figyelte, hiszen tudjuk, hogy vezetés közben érdemes rajta tartani a figyelmünket az úton.

Aztán elkövettem egy óriási hibát, ami majdnem katasztrófába torkollott…!!!!

Felfigyeltem a járdán egy ott haladó személyre, akinek a külseje, öltözködése annyira nem illett bele ebbe a laza nyári feelingbe, amit akkor éreztem, annyira kizökkentett, hogy elkurjantottam magam…


”Azt nézd, hogy néz ki!!!” - és hogy nyomatékosítsam a szándékomat, még az ujjam hegyével is a járda irányába mutattam! A sofőrünk pedig szót fogadott nekem, és arra figyelt, amerre mutattam.

Igen ám, viszont amerre ment a figyelme, és amerre forgatta a fejét, abba az irányba tekerte a kormányt is!

Ezért az autó is hirtelen irányt váltott, ami nem túl bölcs dolog egy forgalmas úttesten. Majdnem balesett lett belőle, de hála az isteni gondviselésnek és a lélekjelenlétnek, végül nem lett semmi gond. Szerencsésen megúsztuk!

Mi ebből a tanulság és miért akartam veled megosztani ezt a történetemet?

A tanulság az, hogy általában az emberek amerre fordítják a figyelmüket, abba az irányba kezdenek el haladni. Azok a dolgok kezdenek el megvalósulni és létrejönni, amelyeknek figyelmet szentelünk. (Jaaa, és persze az is tanulság, hogy ne kiabálj a kocsiban!!!! :-) )

Na már most, ha pozitív dolgokra koncentrálunk, akkor azok fognak megvalósulni!
Amikor pedig negatív híreket olvasunk, hallgatunk, vagyis arra tesszük rá a figyelmünket, akkor bizony negatív történéseket hívunk életre!

Nincs ebben semmi varázslat, egyszerűen így működnek az univerzum megfejthetetlen dolgai.

Tehát annyit kell tenned, hogy nem hengerled le magad a médiából és a közösségi oldalakból kiömlő negatív hírekkel, hanem megpróbálod a pozitív dolgokat keresni, és derűlátó maradsz!

Megértem, hogy nem könnyű a most kialakult helyzet, de valahogyan túl kell ezt élnünk, és megoldást találni. Gondolj csak bele, mikor jönnek megoldások az életedben, amikor pozitív tudsz lenni, vagy amikor negatívan látod a dolgokat?

A válasz az, persze, hogy amikor POZITÍV vagy!

Javaslom tehát, hogy írd össze a jó dolgokat az életedben, és azokat is, amiket szeretnél megvalósítani. Tervezd meg, hogyan fogod ezt megcsinálni, és ha ezt megteszed minden nap, kedves barátom, akkor bizony te túl fogod élni ezt a válságot!

Mi, Gladiátorok, így éljük a mindennapjainkat! Erősek és pozitívak maradunk! Kövess minket, és akkor te is győztesen fogod átvészelni a mostani időszakot!

Légy győztes a hétköznapok csatáiban!
Gladiator Life