A modern média új szakmát hozott létre: Celebség! Mit is jelent ez? Valaki aki úgy keres pénzt, hogy semmilyen értéket vagy terméket nem állít elő.

Hamis célok

A közösségi média mára teljesen beszippantotta társadalmunkat korra, nemre, foglalkozásra való tekintet nélkül. Amikor útjára indult ez a “social forradalom”, nem is sejtettük mekkora CSAPDÁT rejt ez magában.

Az emberek szemlélete teljesen megváltozott, és észrevétlenül a függőivé váltak a rendszernek. Te láttad már “A remény rabjai “ című filmet? Az nagyon jó képet kap arról, hogyan lehet egy rendszernek a rabja lenni.

Amikor az ember azért dolgozik, mint a gép, hogy elérjen valami fantasztikus célt, azzal nincs az égvilágon semmi baj.

Sokszor a céllal van a baj.

Az emberek és a fiatalok akarva-akaratlanul a közösségi médiában pöffeszkedő celebektől merítik a céljaikat. Lépten nyomon az van sugallva, hogy akkor vagy valaki, ha tele vagy pénzzel, ha a legdrágább ruháid vannak, ha atomszálkás a tested, és a legfelkapottabb helykről posztolsz 32 fogas “őszinte” mosollyal! Még sorolhatnám azokat a HAMIS normákat, amelyek egyre elterjedtebbek.

A média tele van olyan “sztárnarancsokkal”, akik a világon semmit sem tettek le az asztalra!

Valamilyen módon bekerültek a TV be, persze nem a szakmai tudásuk vagy alázatuk miatt… alázat… Persze az lehet, hogy volt a szerkesztő irodájában!

Celeb akarsz lenni?

Ha valaki “kariert” akar csinálni elég, ha bedrogozva táncol a Balaton Soundon, majd ez felkerül a közösségi oldalakra, aztán már benne is van a TV ben.

Légy érdekes! Csinálj olyan dolgokat, olyan helyeken, amik vonzák a figyelmet. Csinálj magadból hülyét, viselkedj polgárpukkasztóan, és hamarosan Te is celeb leszel.

Ez a szememben nem más, mint prostitúció!

Az Instagram tele van pucsítós, pornós ku… örömlányokkal, és rommá szteroidozott ideálokkal, akik brandet építenek, és megmondják, hogyan éld az életedet!

Kész röhej az egész!

On the wild side, high up in the mountains, I found this couple having fun on the edge.
Photo by Ashley Jurius / Unsplash

Káros mellékhatás

Tudjátok, nem is azzal van a gond, ki hogyan éli az életét… Engem nem érdekel egészen addig, amíg nincs az káros hatással rám, a családomra, a barátaimra.

Az a szomorú, hogy ezek az emberek a véleményformálók a mai fiatal generációnak.

Osztják az észt, és mit lát egy fiatal? Azt hogy ezek az emberek sikeresek, pénzük van, és látszólag boldogok. Persze, ha egy picit a fotók és posztok mögé néznénk, a valóság sivár és fájdalmas, mély bugyraira találnánk. Egy fotó erejéig mindenki tud boldog arcot vágni, amikor viszont este lefekszik magára marad a kiégettség érzésével. Ugyanakkor egy fiatal végig görgeti ezeket az oldalakat, és mégis úgy fogja találni, érezni, hogy itt mindenkinek kurvára jól megy, az ő élete pedig egy rakás kula.

Szerintetek az véletlen,hogy a fiatalok nem akarnak dolgozni?

Anyu-apu az életét szétdolgozta, hogy legyen pénz, ház, autó, playstation, stb. Egy magamutogató celeb meg hónapok alatt ugyanott tart.

Mit fog gondolni egy ilyen fiatal?
Hogy évek kemény munkájával ő is sikeres lesz?

Nem igazán, leginkább:

“A kemény munkából úgysem tudok meggazdagodni, legalábbis hamar biztos,hogy nem”

A sportot, az egészséges táplálkozást sem azért csinálják sokan, mert az örömöt ad, hanem azért mert csak akkor vagy valaki, ha jól nézel ki, egyébként lenézünk.

Nagyon sok embernél azt látom, hogy hipnotikus transzban, egyfajta függőségben vannak a média felé. Egyszerűen kiveszőben van az önálló gondolkodásra való képesség… Kérdezem én, hova tart ez a trend?! Meg se merem válaszolni...

Befejeztem

Jogosan kérdezheted, hogy ezeknek a gondolatoknak mi köze van a testhez, sporthoz, táplálkozáshoz…

Rengeteg köze van!

Gondolj csak bele ha a fent említett okok miatt valaki nyomorultul érzi magát, akkor szerinted nem fog megbetegedni, és esetleg ételallergiája kialakulni? Nem fog egy fiatal drogokhoz és szteroidokhoz nyúlni mint egy lehetséges “megoldáshoz”? Nem fog őrült fogyókúrákba és kényszeres sportolásba kezdeni?

Van NÉMI esély rá…

Sajnos egyik sem lesz megoldás, mert valójában a probléma sokkal mélyebbről gyökerezik.

Tudjátok, azért tudok ilyen őszintén beszélni ezekről a problémákról, mert én is ennek a rendszernek voltam a rabja! Fontos, hogy használd a “rendszer” nyújtotta előnyöket. De ne a rendszer használjon téged…

A sport és az egészséges táplálkozás elengedhetetlen, ahhoz hogy minőségi életet élhess. Ha az ember jól csinálja, akkor ezek örömöt okoznak, nem pedig kényszert.  A hangsúly leginkább a fenntarthatóságon és az egyensúlyon van.

A Gladiator Life-nál segítünk kialakítani és könnyedén fenntartani egy minőségi életet.

Iratkozz fel a Gladiator hírlevelre: