Hogyan válhat a karácsony lidércnyomássá? Miért leszel még fáradtabb karácsonykor? Mivel borítod fel az ünnepek alatt az egész szervezeted energiaháztartását?

Nézzük meg mi is az, amit az ember tervez, és mi az, ami megtörténhet, ha nem tartunk be néhány alapvető szabályt!
Amit az ember tervez:

 • Egy meghitt vacsora és egy kellemes beszélgetés a családdal.
 • Karácsonyi filmek nézése napokon keresztül.
 • A karácsonyi menü elfalatozása az ünnep alatt.
 • A család meglátogatása, akikkel 24-én nem tudtunk együtt lenni, és ott szintén egy kellemes beszélgetés és eszegetés.
 • Sok-sok pihenés és lustálkodás. Hogyan lehet ebből az édes álomból egy karácsonyi lidércnyomás:
 • Az ember elkezd enni a karácsonyi menü alatt egy csomó zsíros-cukros ételt, amit leönt egy kis alkohollal vagy cukros üdítővel. Számíthat rá, hogy zéró energiája lesz és fejbe fogja vágni a kaja kóma. Ilyenkor, amikor valakinek nincs energiája - a türelme és a toleranciája is kevesebb. Sajnos a meghitt családi beszélgetés akár egy jó kis vitába is torkolhat.
 • Amikor az ember csak TV –t néz, olyankor akarva akaratlanul is introvertálódik (azaz befelé fordulóvá, belső gondolatokon, problémákon rágódóvá válik), magyarul rossz lesz a kedve!
 • Ugye 3 napra az ember hajlamos 30 napi adagot megfőzni, és mivel ilyenkor a drágább, de nem feltétlenül minőségi ételeket vesszük meg, és ezeket, ha kell, ha nem - 3 nap alatt elmajszolgatjuk. Mivel sokkal több mennyiséget eszünk meg a kívánatostól ezért a test elkezdi a fölösleget felhalmozni a rosszabb időkre.
 • A karácsonyi család látogatás újabb halára evéseket, alkoholizálást, enerváltságot és esetleges veszekedéseket okozhat.
 • Amikor az ember csak fekszik és lustálkodik, akkor bizony egyre jobban fáradtnak érzi magát, és a kedves is egyre mélyebb állapotba zuhan! Na persze a karácsony lehet varázslatos is, és olyan, mint a Coca-Cola reklámban. 8 dolog, amit ha betartasz, akkor garantáltan csodálatos lesz a karácsonyod!
 1. NE VÁSÁROLJ többet, mint amennyi az átlagos szükségleteidet fedezi (pénztárca kímélő)
 2. Szerezz be MINŐSÉGI ÉTELEKET. Így tele leszel energiával!
 3. Kerüld a cukrot, a fehér liszteket, a szénhidrátbombákat, mert ezek elszívják a maradék energiádat!
 4. Kerüld az alkoholt! Ha ez nem sikerült akkor pótold vissza azt a 4 anyagot, amit az alkohol kiégetett. Azaz C- vitamint, B- vitamint, Magnéziumot, Kalciumot.
 5. Hallgasd végig a családtagjaid nézőpontjait, még ha az politikáról, vallásról vagy sportról is szól. Fölösleges belemenni bármilyen vitába is. Amikor elmondta a családtagod, amit akart, mond csak pl azt, hogy „Teljesen megértettem!”, vagy bármi más, semleges nyugtázást. Ezzel a válasszal gyorsan le is zártad a kommunikációt.
 6. A családlátogatáson felmerülő kaja kómát úgy tudod kezelni, hogy jóval előre jelzed, hogy egy speciális diétán vagy, így vagy elkészítik a neked megfelelő ételt, vagy te viszel magaddal. Így nem lesz belőle sértődés.
 7. Szervezz aktív programokat, amikben séta és mozgás is van, így meg tudod szüntetni a TV előtti introvertálódást.
 8. Tervezd meg a karácsonyt lépésről lépésre, és ezt vázold fel a családodnak vagy az érintett feleknek is, hogy ők is rá tudjanak készülni, legyen mivel tervezniük. Ez egy csomó fölösleges idegeskedéstől fog megkímélni és sok időt spórol meg!

Boldog karácsonyt!

Nem is olyan bonyolult ezt a pár pontot betartani! Viszont egy csodálatos karácsonynak nézel ezzel elébe! Az élet az nem más, mint egy hatalmas játszma. Amikor az ember ismeri egy játszmának a szabályait, a célját, és azt, hogy kik játszanak benne, akkor jó eséllyel pályázhat a főnyereményre! A karácsonyi játszma célját fogalmazd meg te! Azt, hogy kik vannak benne azt te látod!
A szabályokat pedig most megkaptad ajándékba a Gladiator Life-tól!

Ha érdekelnek más érdekes témák is, akkor iratkozz fel a Hírlevelünkre, ahol 20 év edzői és táplálkozási tapasztalatait is megosztjuk veled, és folyamatos NYEREMÉNYEK és AJÁNDÉKOK IS VÁRNAK!
Ide kattintva iratkozz fel MOST!