Szerinted is vannak gondok a munkaerő piacon?! Hallottad már azt, hogy nem talál valaki munkát?
Vajon miért van az, hogy valaki könnyen el tud helyezkedni, és miért van, hogy valaki nehezen?!

Amiről most írni fogok, az se nem táplálkozás, se nem sport. Hanem maga a rideg valóság, ami viszont meghatározza az egész életünket!
Néha filozófikus hangulatba kerülök, és leírom, amit gondolok és tapasztalok! Korábban már írtam a közösségi oldalakról, az azon feszítő „celebekről”, és a társadalomra gyakorolt hatásáról!

Kezdjük most pedig egy olyan terület megvilágításával, aminek a segítségével működik egy ország. Az ember jól érzi magát tőle, és nyomorúságos élete lesz nélküle!

Kitaláljátok, hogy mi az??? No…? Nem, ez NEM A PÉNZ!
Hanem a MUNKA!

Gondolj csak bele, aki dolgozik és szereti a munkáját, ahol megbecsülik, az a személy egy nehéznek tűnő nap után is elégedetten fekszik le. Másnap reggel pedig újra van kedve felkelnie az ágyból! Én voltam mind a 2 oldalon, és vagyok most is. Dolgoztam alkalmazottként, és dolgoztam tulajdonosként is!


A munka az munka itt is, és ott is!

Voltam persze munka nélkül is, hát attól nyomorúságosabb érzés kevés van ezen a földön.Nagyon gyakran azt látom, hogy a jövő generációja hihetetlenül el van kényeztetve (tisztelet a kivételnek), és senki nem tanította meg nekik mi az a Munka, mi az lojálisnak lenni (kitartóan megbízható, aki nem hagyja cserben a felettesét vagy társát), mi az, hogy egy csapatban dolgozni. Senki nem tanította meg őket, hogy "tartsd meg az adott szavad", "ne játssz a másik idejével", és "vállalj felelősséget végre".

Ismétlem, akinek nem inge ne vegye magára, mert vannak nagyon értékes jellemű fiatalok is!
Mérget vennék rá viszont rá, hogy ha a tanítás elmaradt korábban, akkor előbb vagy utóbb majd az élet fog tanítani, és az bizony tud fájni!

Tapasztaltam mindent a saját bőrömön!

Egy rakás embertől azt hallom, hogy nincs munka, nem talál munkát! Ez szerintem egy hatalmas baromság, mert bizony aki akar dolgozni az fog tudni dolgozni.
Persze, ha olyanok az igények, mint pl több száz ezer forintos kezdő fizetés, telefon, juttatások, útiköltség, netalántán szolgálati autó, amivel a magán ügyeket is lehet rendezni - akkor nyilván szűkül a lehetőségek tárháza!
Nyilván ezeket az igényeket el lehet érni, ha az ember letesz az asztalra valamit, de mindez rögtön egy alap elvárásnak azért egy picit sok!

Nemrég voltam egy olyan rendezvényen, ahol cégek és munkáltatók állítottak ki. Itt szó szerint vadászni kellett a munkavállalókra, mert abból bizony elég kevés szállingózott!

Ahogy figyelem a világ alakulását, sajnos ha lett volna egy olyan része a kiállításnak, ahol azt mutatják meg, hogyan legyél strici, kurva, áfa csaló, instasztár, influenszer és hogyan csinálj minél kevesebb munkával sok pénzt – valószínűleg ott tolongtak volna az emberek.Ki akar munkából megélni, amikor vannak ilyen kecsegtető lehetőségek, ki akar bajlódni egy pénztár mögött, ha ugyanennyi idő alatt felrakok pár pucsítós képet egy közösségi oldalra és kapok érte több ezer like-ot és általa szponzorokat!

A fejünket beledughatjuk a homokba, de attól még az a probléma döngeti az ajtókat, hogy a fiatalok egy jó részének nincs kedve dolgozni „aprópénzért”!!!
Amikor egy társadalom elkezd abba az irányba hanyatlani, hogy a tagjai nem állítanak elő semmilyen értéket, akkor ott előbb vagy utóbb nagy baj lesz!

Kezd körvonalazódni egy jövőkép, ami azt fogja eredményezni, hogy azok a cégek, akik nem tudnak hatalmasra nőni, családi vállalkozásként fognak működni, ahol a családtagok dolgoznak a cégben és tulajdonosi szemlélettel viszik az üzletet. Itt a minőségi és egyedi termékek előállítására fognak törekedni. Viszont meg is fogják kérni az árát.
Azok a cégek pedig, akik nagyra tudnak nőni, bizony nem fognak bajlódni az emberekkel, és elkezdenek mindent gépesíteni és robotikát használni.
Itt a mennyiség fog inkább dominálni, és a minőség is jó lesz!

Amikor ez elkezd bekövetkezni, akkor bizony valóban nem lesz szükség a dolgozni amúgy sem akaró emberekre. Rengetegen fognak elszegényedni, mert senki sem fogja őket alkalmazni, és ha nincs munka, akkor nincs pénz sem. A szegény országokban pedig növekszik a bűnözés és a drogfogyasztás!
Baljós árnyak ezek, de sajnos úgy tűnik, hogy e felé száguldunk.

Természetesen minden megállítható és megfordítható…
A technikai fejlődés fantasztikus dolog, viszont ennek akár az áldozatai is lehetünk.

Mit lehet tenni?

Van az a mondás, hogy egy fecske nem csinál nyarat. Ez szerintem nem igaz. Gondolj csak bele, ha mindenki a saját háza táját elkezdené rendbe rakni, a szemléletét, a hozzáállását megváltoztatni, akkor gyorsan olyan változás lenne, amit mások is szívesen követnének! Úgyhogy hajrá, gyerekek, akarjatok dolgozni, és nem csak a „Mama szállón” élősködni… Persze addig, amíg a szülő ehhez asszisztál, miért is lenne szemléletváltás.

Addig, amíg viszont ezt nem tesszük meg, komoly problémák várhatók a jövőben, olyanok, amikről még álmodni sem mernénk!
Az elsődleges szemlélet pedig az lenne, hogy A MUNKÁVAL IS LEHET PÉNZT KERESNI!

Ugye ígértem 5 tippet, amivel bárki megszerezheti álmai munkáját.

Íme:
1. Tanulj, képződj folyamatosan és szomjazd a tudást!
2. Szerezz gyakorlati tudást, és amit elméletben tanultál azt próbáld ki, hogy működik e!
3. Tanulj meg kommunikálni!
4. Legyen óriási szándékod a munkához, ez talán a legfontosabb!
5. Vállalj felelősséget, és amit megígérsz azt tartsd is meg!

Természetesen az, aki nem így él, ne vegye magára, hanem az ő működőképes életét próbálja meg továbbadni másnak!

Ha tehát szeretnéd megtalálni álmaid munkáját – ne habozz, kezdd el már ma alkalmazni a fenti 5 pontot!

Légy győztes a hétköznapok csatáiban!

Ha érdekelnek a hasonló témák, akkor iratkozz fel a Hírlevelünkre, ahol 20 év edzői és táplálkozási tapasztalatait osztjuk meg veled, teljesen INGYEN!
A hírleveleinkben további NYEREMÉNYEK és AJÁNDÉKOK IS VÁRNAK!
Ide kattintva iratkozz fel MOST!